Als Productieverantwoordelijke zorg je binnen jouw afdeling voor een nauwgezette uitvoering van het productieplan.
Je geeft leiding aan een team van lijnverantwoordelijken en productiemedewerkers en zorgt ervoor dat werkwijzen, instructies en regels correct worden nageleefd.
Je fungeert als coach voor een team van 5 à 15 medewerkers, verdeelt taken en bewaakt de aan- en afvoer van grondstoffen en verpakkingen.
Het instellen en bedienen van productiemachines en -lijnen behoort ook tot jouw verantwoordelijkheden, waarbij je aandacht hebt voor kwaliteit, orde, hygiëne en veiligheid.
Je rapporteert rechtstreeks aan de Teamleider van jouw afdeling en meldt technische problemen en afwijkingen, waarbij je zorgt voor een efficiënte ploegoverdracht.
Jouw profiel
Je hebt een A2 of Bachelor opleiding genoten.
Affiniteit met de voedingssector is een pluspunt.
Je beschikt over leidinggevende capaciteiten, bent hands-on en kunt mensen motiveren.
Prioriteiten stellen gaat jou goed af.
Je bent bereid om te werken in een 2-ploegensysteem (afwisselend voormiddag- en namiddagploeg).
Ervaring met of interesse in het instellen en bedienen van machines is gewenst.
Je bent resultaatgericht, probleemoplossend, communicatief en stressbestendig, en hecht veel belang aan kwaliteit.
Extra troeven zijn een technische achtergrond en basiskennis Frans.
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Samenpersen, coaten
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Voorbereiding (vermalen, kneden, ...)
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Assembleren, afwerken, nabewerken (snijden, ...)
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Kalanderen, pletten, uitrekken
Kenmerken van de bestelling identificeren en de productiefases plannen
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Verpakken, op palletten plaatsen
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Celcultuur, virale cultuur
Verbeteringsacties voorstellen en in de praktijk brengen: Veiligheid
Verbeteringsacties voorstellen en in de praktijk brengen: Milieu
Verbeteringsacties voorstellen en in de praktijk brengen: Producten (tolerantiedrempel, ...)
Verbeteringsacties voorstellen en in de praktijk brengen: Werkpost (ergonomie, ...)
Verbeteringsacties voorstellen en in de praktijk brengen: Productiemiddelen
Opslag van producten, grondstoffen, verbruiksgoederen organiseren of opvolgen en bestellingen opmaken
Personeel opleiden in procedures, technieken, werkmethodes, gebruik van materieel en toepassing van de voorschriften
De competentiebehoeften binnen een team of een atelier bepalen (opleiding, mobiliteit, ...)
De gegevens over de activiteiten en de productiestoringen analyseren en bijsturingen voorstellen
Technische ondersteuning verlenen aan de afdelingen productie, kwaliteit, onderhoud, ...
De onderhoudswerkzaamheden coördineren en plannen volgens de productievereisten
Machines en geschikt gereedschap selecteren
De activiteiten verdelen tussen de ateliers, de ploegen, …
Het personeel verdelen over de werkposten
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Extrusie (trekplaat, profielijzers en buizen, ...)
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Injectie
De verzending van bestellingen opvolgen en controleren
Testen uitvoeren op nieuwe producten en de industriële productie ervan opvolgen
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Blazen
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Chemische reactie, polymerisatie
De bevoorrading van de werkplaatsen of productielijnen met materiaal en goederen opvolgen en controleren
Onderhoudsprocedures, werkwijzen, technische fiches, opvolginstrumenten ontwikkelen en verbeteren
Instellingen of de programmatie van machines of materieel uitvoeren of controleren
De parameters controleren (debiet, druk, tijd, ...)
De activiteiten en het administratieve beheer van het personeel opvolgen en controleren
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Smelten, koken, drogen
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Distilleren, extraheren, scheiden, fermenteren
Grondstoffen en producten controleren door stalen te nemen en de analyseresultaten te interpreteren
De naleving van hygiëne-, veiligheids- en kwaliteitsvoorschriften controleren
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Gieten, rotatiegieten, thermovormen
Superviseren van een team of een productieatelier dat zich bezighoudt met: Hydrolyse, elektrolyse
Aanbod
Een veelzijdige functie met ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid, waarbij je in het hart van het bedrijf tussen de werknemers op de werkvloer staat.
Een uitdagende job met mogelijkheden voor doorgroei binnen een boeiende en snelgroeiende onderneming.
Een aantrekkelijk salarispakket met extralegale voordelen.